VzemiMe.Com - Сайт за запознанства

Сайт за запознанства

  

Сама с дете

Автор: Жена
Публикуван: Преди 2 години

Здравейте. Бих искала да разбера едно нещо.
Самотна майка съм от около половин година. Откакто обаче гледам детето си сама, много хора наговориха много глупости. Чух, че майките с деца ги взиматнили дърти мъже или мъже със стерилитет, които искали семейство но не могат да имат такова и какво ли още не. Та се запитах дали онези приказки за това, че всели влак си има пътник важат и за такива жени като мен или не. Не е ли важно каква е душата на човек, не е ли важно, че си жена, която не чака цветя пари или сигурност ( защото съм добре във всяко отношение) или важното е, че имаш дете, което се мъчиш да възпитаваш да не се страхува от любовта и да мечтае за семейство. Гледам и чета как жени плюят мъж и обратното, и колкото и всеки от нас да пише че той не е такъв за какъвто го мислят, съмнение винаги има. Доказването на това, че един мъж не е женкар, лъзец и прочие идва с много дълго време на доказване, същото е и за нас жените. Но защо си мисля, че ще острея сама, защото няма да намеря мъж до себе си, който да приеме първо мен, а после и детето ми.

#1 Автор: Мъж
Преди 2 години
Защо има много хора приели чужди деца и живеят щастливо с майката. Когато двамата се разбират и уважават не проблем според мен. А за възрастта ти сама трябва да си определиш колко да е голям човека. Но то като дойде сляпата неделя не пита. А сама няма да останеш в никакъв случай.
#2 Автор: Жена
Преди 2 години
#1 Ами младичка съм. Не че възрастта има много голямо значениенно пък не мога да кажа на дъщеря си, че новия баща е на 50. Не че. Имам претенции, но до към 32 ми се вижда нормално, защото трябва да имаме достатъчно време да се опознаем, преди да реша да имам дете от този човек. Защото мисля, че мъжа до мен също ще иска свое поколение, а не само да гледа чуждото такова. За мен да се успокоя и доверя в някой отново са поне едни 3 4 години съжителство, преди да реша, че бих искала още едно дете. Защото едно се гледа горе долу лесно сам ама две не ми се иска.
#3 Автор: Мъж
Преди 2 години
2# Годините и детето не са от значение. А дали ще имате двамата деца си решавате вие. Всичко е до чувства и доверие. Напримерно аз си търся съжителство и нямам претенции има ли деца или не. Важното е взаимното уважение. Това е ако всичко е ок между вас и детето ще добре колкото и да не от него.
#4 Автор: Мъж
Преди 2 години
На самотната майка ще препоръчам първо да преодолее миналата връзка и травмата която е оставила! Следващият мъж няма защо да плаща за греховете на предишния! Какво значи да го поставиш на изпитателен срок 3-4 години? Той може да е много по-различен Имам опит от подобна ситуация. Тя говореше, че предишната връзка е минало но на практика се държи така сякаш забравя,че не съм я наранил аз! Това трови отношенията и убива желанието на "без вина виновния"!
#5 Автор: Жена
Преди 2 години
#4 Дума не става за изпитателен срок. Просто как се връща доверие в един пол когато си претърпял толкова разочерования. Освен с доказване аз не се сещам за друг начин. А доказването на един човек към друг става с време. Аз съм си преодоляла нещата от преди. И затова се чудех дали има мъже, които биха преодолели детето като фактор за да с майката, защото я обичат и държат на нея.
#6 Автор: Неизвестен
Преди 2 години
Това,че може да се приеме чуждо дете е безспорен факт. Докзван е многократно. Така че не се самозалъгвай повече
#7 Автор: Мъж
Преди 2 години
Към авторката: Не мислиш ли, че си много млада, за да имаш голям опит в живота и да даваш такива категорични мнения по всички въпроси, които постави? Не се заяждам с теб, питам те сериозно! Защото предположих, може би неправилно, че си под 30 или около, след като търсиш мъж на тази възраст, че и дори ще го изпитваш 3, 4 години! И втори въпрос: А той, дали ще иска да го изпитваш? Малко ми е феминистко, това, а и пишеш по-горе, че между двата пола, няма разлика! А какво му е на баща на 50 години ( аз съм на 50+ и уточнявам, не искам такава млада жена, а на моята възраст ), защото и там уточни, че не си можела да обясниш на детето възрастта му! Защото вероятно познава баща си, а ако не рано или късно ще трябва да му обясниш за него! Защото баща ще му е този, когото, то избере, а не ти! И го има варианта, детето да не избере никой за баща!
#8 Автор: Неизвестен
Преди 2 години
#7 Никой не е споменал че търси мъж, а просто дали съществува такъв, който ще приеме дали млада дали не млада майка с дете. Тя жената като реши да има връзка ще има.
В един момент на човек му става толкова самотно, че иска просто да има на някой който да сподели деня си и това е. Жената може и да си намери мъж, който и тя и детето да обичат равностойно.
#9 Автор: Мъж
Преди 2 години
До авторката
Аз живях щастливо десет години с жена която имаше дъщеря от предишен мъж и беше с девет години по голяма от мен ,но детето не беше пречка да се обичаме и уважаваме ,дори и за дете правехме опити не веднъж но уви безуспешни ,така че сигурен съм детето няма да е пречка за мъж който иска да бъде с теб :)))
#10 Автор: Мъж
Преди 2 години
Ще бъда напълно откровен: проблемът тук не е просто да приемеш детето. Нямам проблем да го направя, доста хора не биха имали. Проблемите обикновено са:
1. самотната майка се фокусира върху детето и не иска друго - тя си има дете и то нейна плът и кръв, но мъжът до нея ще иска да има свое потомство. Какво правим, когато майката реши, че не ѝ се ражда повече или пък се стресне, че новото дете щяло да засенчи старото пред мъжа ѝ?
2. колкото до вече наличното дете - как е загубило баща си? Зарязал го е, защото е идиот/ненадежден? Майката е скъсала с него, защото я е биел? Имал ли е някакво психично заболяване? Схващаш ли накъде бия? Повечето от нас познават своите роднини и знаят какво да очакват от своите деца, съответно научават нужното за роднините на жената с времето. Но тук се очаква да знам и къде го е хапала мухата бащата на детето, казано фигуративно.
3. ако бащата е жив и някой ден реши да се домъкне, се оказва, че и него трябва да го влачим като част от семейството. Ако пък е наблизо и постоянно досажда, вместо да имам връзка с жена си, имам някаква тройка с един досадник, появяващ се винаги, когато му скимне.

Накратко: твърде много усложнения - вероятни и сигурни. Повечето мъже предпочитат необвързана жена, защото това им спестява всичко по-горе. Та ако можеш да гарантираш, че бащата на детето няма да е постоянна и нежелана част от живота ви, която няма махане, че същият не е пълен психопат/боклук и че ще имаш поне още едно дете, може и да намериш мъж. Но наистина само стерилните и онези, които са на години биха понесли тая комбинация. Повечето ще искат свое дете, а самотните майки рядко са навити да имат още дори да са във фертилна възраст.
#11 Автор: Мъж
Преди 2 години
Дрънкаш глупости, dude!!!
#12 Автор: Жена
Преди 2 години
Мила,неоснователни са ти притесненията!Уверявам те!Аз съм с два развода,две деца,на 46години,а сегашният ми приятел е на 33!Какво по-голяма доказателство,че дори и с деца няма причина да не си с млад и страхотен мъж,стига да се поддържаш и да си дадеш шанс!Децата не ги спират!Успех:)
#13 Автор: Мъж
Преди една година
Аз съм на мнение, че това че един човек е станал родител (няма значение мъж или жена) и не му се е получила предната връзка, не значи, че живота за него е свършил, в смисъл това, че някой има дете не значи, че не трябва да търси щастието си и съответно, ако го намери това ново щастие, той/тя трябва да приеме детето, без да има значение дали детето ще го хареса, също така за мен лично няма значение дали една жена има дете, аз бих искал да съм с нея, ако си допадаме, да бих искал и своето поколение, но това не значи, че ще пренебрегна детето, което не е мое.
#14 Автор: Мъж
Преди една година
Важното е какъв е човекът до теб. А също така и какво изпитвате един към друг. И най важно какво е сърцето. Желая да поговоря с авторката на публикацията да разкрия собствената си история..
#15 Автор: Мъж
Преди една година
До автора . Здравей. Човекът, с който си заслужава да бъдеш ще те приеме какъвто си. Заедно с всички твои хубави страни и всички твои недостатъци. Когато няма преструвки, когато си себе си и някой се влюби в теб, това е истинско щастие. Тогава знаеш, че този човек обича точно теб и ще приеме детето ти . Важното е да се влюбиш в човека, в неговата душа. Не в тялото му, не в притежанията му. Виж неговата душа, опознай я и се влюби в нея. Ще има моменти, когато може да сте болни и телата ви няма да са в перфектно състояние. Или ще имате неочаквани затруднения с парите или други проблеми. Ако душите ви са влюбени, ще останете заедно във всичко, защото душата. тя е вечна. Търпението и позитивната нагласа са просто задължителни! Без тях намирането на подходящия партньор става доста по-трудно, затова мисли позитивно. Това, че в момента си сам не означава, че винаги ще е така. Когато намериш своята истинска любов, наслаждавай се, пази я и се грижи за нея.
#16 Автор: Мъж
Преди една година
До авторката
Прекалено много условия поставяш. Че и 3-4 години изпитателен срок. И какво? Един ден му казваш: скъсан си на изпита! Изчезвай! И търсиш друг. Аз съм на 31, неженен и не бих се впуснал в такава авантюра с жена като теб. Имам съмненията, че така си изгонила и бащата на детето. Или както е модерно напоследък, решила си да имаш дете и да бъдеш горда самотна майка, допускайки съзнателно забременяване. Е, това си е пълна безотговорност и егоизъм. Защото изобщо не ти е пукало за малкото същество, което ще се появи на бял свят. Че го обричаш да живее и расте без баща.
Късмет желая на детето ти!
#17 Автор: Мъж
Преди една година
Номер 16, аз мисля, че този изпитателен срок от 3-4 години е разумно решение. През това време жената с дете от чужд мъж пък ще се доказва като годна да бъде отговорна, любяща и обгрижваща. Ще събужда всеки ден мъжа с френска, вечер след лягане ще търка голото си дупе в него и сама ще си търси белята, ще му готви мусака и всевъзможни други вкусни ястия, ще бъде смирена и нежна, сама ще изпитва желание често да се гушка в него... Това са все неща, които не са маловажни. КП :)
#18 Автор: Мъж
Преди една година
Здравейте, има такива мъже който обичат ли обичат и уважават, няма значение има ли дете жената или не ако обича майката ще обича и детето, аз дори бих обикнал детото, харесвам деца и обичам да си играем аз съм като дете нищо, че съм на 40. :) :) :)
#19 Автор: Мъж
Преди една година
Четейки внимателно написаното и между редовете мисля, че ще имаш винаги проблем с който да е мъж. Без значение възрастта, социалния статус, манталитета и интелекта. От всичко написано от теб лъха неприязън и недоверие към мъжете. Ти си на 100% убедена, че мъжа е причината за развода. Моят личен опит показва, че в един развод вината никога не е само в единия. Трябва обаче да се замислиш и да видиш и твоето участие в това което се е случило. Ти искаш един дълъг срок на доказване на качества които търсиш в мъжа. А помисли ли, че той също ще иска да намери качества, които смята за важни, в теб? Ще успееш ли да го убедиш, че ти си жената която търси? Определено се съмнявам, че се случи. От написаното, че самотните майки се свързват с възрастни или стерилни мъже, става ясно, че за теб тези хора са сложени във "втора категория" хора! Никога не бих си позволил да смятам някого за такъв човек. Всеки от нас е с нещо уникален. Заслужаващ уважение. Било жена или мъж.
#20 Автор: Мъж
Преди една година
Авторката вземете си поговорете двамата със самотния баща...кум мога да ви стана ;)
Страници 1 от 2
Добавете своето мнение
 
Вход в системата

Реклама